10 lucruri pe care nu le-ati putut auzi in dezbaterea Hillary-Trump

Posted by 5 Minute on 12:52:00 PM with No comments

10 semnale care ne arata ca economia americana intra in recesiune. 10 semnale pe care nu le-ati fi putut auzi in dezbaterea Hillary-Trump.10 probeleme majore ale economiei americane. 10 date statistice ce ne ridica mari semne de intrebare.

1)-Cand Barack Obama a intrat in Casa Alba, datoriile Guvernului SUA erau de 10.6 trilioane de dolari. Astazi, guvernul Statelor Unite ale Americii are o datorie de 19,5 trilioane de dolari. Analistii considera ca pana la finalizarea mandatului sau, Obama va mai adauga 1,1 trilioane de dolari la datoria publica.
2)-In cursul acestui an fiscal, guvernul SUA a adaugat 1,36 trilioane de dolari la datoria nationala.
3)-Datoria corporative s-a dublat fata de cele inregistrate in anul 2007. Datoriile corporative sunt cele mai mari de la ultima criza financiara din 2008. Este cunoscut faptul ca inainte de crizele financiare, rata de criminalitate financiara creste foarte mult.

Daca studiem datele statistice vom vedea ca inainte de caderea bancii Lehman Brothers, rata criminalitatii financiare a crescut exponential. Aceleasi date statistice ne arata ca acum, la finalul anului 2016 delincventa financiara a sarit peste nivelul inregistrat in 2008. Potrivit lui Wolf Richter, datoriile in afaceri a trecut de 137%, incepand cu cel de-al patrulea trimestru al anului 2014.  Intre T4 2014 si T1 2016, delictele financiare au ajuns la 137%, de la 11,7 miliarde de dolari la 27,8 miliarde dolari.
4)-Profiturile corporative au scazut timp de cinci trimestre consecutiv.
5)- In luna august numarul societatilor care au dat faliment a crescut cu 29% fata de perioada similara a anului trecut.
6)- Barack Obama este pe punctul de a deveni primul presedinte din istoria SUA care nu a avut nici un an, din mandatul sau in care economia sa fi crescut cu cel putin 3%.
7)- In luna august "Cass Freight Index" a scazut la nivelul minimelor din 2010. Aceasta inseamna ca marfurile expediate pe calea aerului, calea ferata sau terestru in interiorul tarii este in scadere. Altfel spus activitatea economica in SUA a incetinit foarte mult.
8) Capitalul pentru dezvolatre a devenit negativ. Este cunoscut ca intotdeauna cand economia inregistreaza o scadere a cheltuielilor de dezvoltare urmeaza o recesiune.
9)Procentul americanilor care au un loc de munca cu norma intreaga a ramas fixat la 48 de procenete din anul 2010. Acest nivel atat de scazut s-a mai inregistrat in 1983.
10)SUA a pierdut din anul 2000 pana azi peste 5 milioane de locuri de munca in domeniul productiei de bunuri.
Reacții: